Een #goedverhaal voor onderweg

Gedurende twee weken zie je ons of een van de andere tien bedrijven met een #goedverhaal voorbij komen op de reclamemast langs de A28. We leggen je graag uit wat die reclamemast nou de perfecte plek maakt voor ons én die andere bedrijven om zichtbaar te zijn.

Wij geven goede verhalen een podium. In de greenledwall vonden we een podium, dat zelf ook een goed verhaal heeft. De reclamemast is gemaakt van hout, het scherm bestaat uit ledverlichting en de energie wordt opgewekt door eigen zonnepanelen. Een energieneutraal podium, dus. Een goed verhaal herken je snel.

Hoe je een goed verhaal herkent? Er zijn alleen maar winnaars. Of het betreffende bedrijf nu armoede tegengaat, verspilling voorkomt, kansen geeft aan onbenutte talenten, de energietransitie versnelt, strijdt voor een eerlijke handel of lokaal en duurzaam produceert… Goede verhalen blijven overeind.

Ken je deze goede verhalen al?
We delen ze graag met je!

ALFA ACCOUNTANTS

Dit accountantskantoor is een B Corp-gecertificeerde onderneming: ze maken zichtbaar werk van maatschappelijke impact. Zowel intern als extern is het beleid gericht op mensen en niet op cijfers. Alfa is uit op het creëren van langetermijnwaarde voor hun klanten en is dit jaar een van de Koplopers in het Koploperproject van de provincie Groningen.

TEN STRIPES

Het online marketingbureau dat werkt volgens het Marketing 3.0-model: waardengedreven marketing voor bedrijven die met hun product de wereld beter maken. Zo sluiten die bedrijven ook beter aan op de wens van de consument: een echte band met een merk en ambassadeur worden van hetgeen het merk voor staat.

DE PRAEL

Deze bierbrouwerij doet het net even anders. Behalve samenwerken met lokale hopproducenten, is dit een plek waar mensen die moeilijk aan werk komen de ruimte krijgen hun talenten te ontdekken in de horeca. Je kan er bier drinken (obviously), lekker eten en ze organiseren regelmatig toffe feestjes en spelletjesavonden!

DE VERBINDING

Een timmerfabriek waar hoogwaardige, op maat gemaakte dakkapellen, kozijnen en andere houten en aluminium producten worden gemaakt. Niet bijzonder? Wel als je weet dat tweederde van de medewerkers doof is, ze (samen met De Drie Gezusters) winnaar zijn van de Diversiteitsprijs 2019 is én de fabriek al bijna 12,5 jaar bestaat.

GRUNNEGER POWER

Groene energie van en voor de lokale bevolking, simpeler kan het niet. Als een van de grootste energiecoöperaties van Nederland zorgt Grunneger Power dat iedereen mee kan doen om Groningen eerlijk duurzaam te maken. Zowel stroom als gas: voor een eerlijke prijs kan heel Groningen leven op Groningse energie.

CODEGORILLA

CodeGorilla organiseert coding bootcamps voor mensen die aan het werk willen in de IT-sector. Via de gemeente krijgen deelnemers met een bijstandsuitkering gedurende twaalf weken een fulltime training in coderen en programmeren, met als doel dat ze daarna aan het werk kunnen en blijven. Go CodeGorilla!

GREENLEDWALLS

Adverteren anno 2019 doe je op Nederlands eerste energieneutrale reclamemast langs de A28. Met 100 m² ledverlicht scherm per rijrichting een goed verhaal voor iedereen: groot bereik, ledverlichting en een houten constructie. Ook leuk: greenledwalls geeft de voorkeur aan kleinere, lokale bedrijven boven de grote bekende namen.

KOFFIESTATION

De Groningse microbranderij van zwagers Emiel en Douwe is ontstaan vanuit pure liefde voor het zwarte goud. We besteden te weinig tijd aan ons dagelijkse bakkie. Daarom weten zij precies waar de bonen vandaan komen, branden ze deze zelf en leveren ze deze per fiets aan bedrijven die openstaan voor koffie met een goed verhaal.

IMPACT NOORD

Deze ondernemersvereniging valt op door de wilskracht van de leden om met hun bedrijf of instelling de wereld te verbeteren. Door zich te verenigen staan ze sterker en werken ze structureel aan een impact-ecosysteem in Noord-Nederland. Ook jaagt de vereniging impact-ondernemerschap aan door (netwerk)events en kennisdeling te faciliteren.

NAMBER

Namber maakt boekhouden inclusief, door medewerkers van Stichting Nieuw Nabuurschap werk te geven en vluchtelingen een werkervaringsplek te bieden. Daarnaast nemen ze, net als traditionele administratiebureaus, de administratie uit handen van ondernemers. Die hebben immers wel betere dingen te doen.

We helpen jou ook graag met het vertellen van jouw goede verhaal. Neem een kijkje bij onze cases of kom eens langs voor een bakje koffie van….. Koffiestation!


De browser die je gebruikt is verouderd.

Zou je willen updaten?

Share