SOCIAAL ONDERNEMEN LEER JE VAN…

Opdrachtgever

Windkracht 5 / Buro Bries

Impact

Een accelerator voor beginnende sociaal ondernemers, die zorgt dat zij continuïteit in hun bedrijfsvoering en daarmee hun impact aanbrengen.

Merkactivisme

Pay-off
Huisstijl
Webdesign
Webontwikkeling
UX-design
Copywriting
Illustratie

Met alle kennis die Buro Bries in huis heeft, was het starten van een business accelerator voor sociaal ondernemers heel logisch. Buro Bries helpt reguliere ondernemingen al meer impact te maken met hun dagelijks werk, dus waarom dan niet ook een programma, bestemd voor startende sociaal ondernemers?

From scratch

Behalve de naam stond nog niets vast. Yes. Een vrijbrief voor concept, ontwerp, campagne, website en tekst. Al snel kwam creatief brein Jouke met de leus ‘Sociaal ondernemen leer je van sociaal ondernemers’ op de proppen. En als het goed is, dan weet je dat het goed is. Hier omheen konden we de rest bouwen. Die kleuren: precies wat je je voorstelt bij Windkracht 5. Dat lettertype: staat als een huis. Een nieuw bedrijf was geboren.

De wind in de rug

Bij Windkracht 5 draait het om willen. Want je kan van alles dromen, wensen hebben, hulp van anderen krijgen, maar uiteindelijk zijn ondernemers doorzetters en komen alleen diegenen er die het echt willen. Dus werd de pay-off: als je wilt. Bries heeft ontzettend veel kennis en kunde in huis om ondernemers te helpen een degelijke sociale onderneming op te starten, als jij maar wilt.

De reis

Hoe overtuig je potentiële deelnemers een paar duizend euro te steken in de ontwikkeling van hun bedrijf? Wat kun je allemaal bereiken in zes maanden? Lopen de behoeften niet verschrikkelijk uiteen? Deze vragen moesten allemaal getackeld worden in het ontwerp van de website.

 

Ondernemen is een reis, waarbij een gids soms handig kan zijn. Iemand die weet hoe je obstakels kunt omzeilen, iemand die weet wanneer je even bergopwaarts moet en ook wanneer je er bijna bent. De kern van het verhaal is nog steeds: sociaal ondernemen leer je van sociaal ondernemers.

Impact in zicht

Het concept van de website is gebaseerd op een landkaart. Een kaart waarop de ondernemersreis beschreven staat en een kaart die je de richting kan wijzen als je zelf even de weg kwijt bent. Ook het programma is opgedeeld in duidelijke onderdelen. Voor de lezer blijft het zo een overzichtelijk geheel. En de deelnemers? Die weten dat ze er zullen komen – stap voor stap.

Bestemming bereikt

Biedt jouw bedrijf ook een programma aan, of wil je je diensten overzichtelijk op je website weergeven? Voor strategisch advies en uitvoering daarvan moet je bij ons zijn. We stippelen graag de route van jouw sitemap uit!

Meer weten?

Neem contact op:
Lisa van Os — 06 2750 4204

Back

De browser die je gebruikt is verouderd.

Zou je willen updaten?

Share