ONDERNEMERS IN ACTIE IN HET SOCIAAL DOMEIN

Opdrachtgever

Gemeente Groningen

Impact

100 initiatieven voor social impact, ingediend en uitgevoerd door Groningse ondernemers. Hiervan hebben er 48 financiering ontvangen om de social impact te vergroten.

Merkactivisme

Identiteit
Campagne
Content & PR
Print & Digital

Hoe inspireer je ondernemers om een actieve bijdrage te leveren aan de Groningse samenleving? Mistral gaf vorm aan de campagne en communicatie die leidde tot 100 inschrijvingen, 48 projecten en 3 ultieme winnaars. Wat een uitdaging!

Waar staan we?

Om te weten wat ons te wachten stond, stelden we het ultieme doel vast: ondernemers uitdagen met een idee te komen om met hun bedrijf iets bij te dragen aan de Groningse samenleving. Waarmee daag je ondernemers uit? Met de juiste mix van design, teksten en marketing, zodat zowel overheid, als ondernemer als burgers hun weg vinden naar dit unieke project. Challenge accepted.

Plaats het in de wereld

Campagne voeren is veldwerk. Immers: voor projecten die midden in de samenleving moeten staan, heb je input uit die samenleving nodig. Om vertrouwen te winnen, is een gelijkwaardige benadering met maximale transparantie de eerste stap.

Plaats het in perspectief

Deelnemers komen met een idee, maar dan begint het pas. Ze ontvangen steun, zowel in natura als financieel, maar moeten hier wel het een en ander voor doen. Alles staat helder uitgelegd en elke stap wordt intensief begeleid.

Plaats het in de context

Deelnemers worden beoordeeld op hun plan, maar kunnen daarnaast aanspraak maken op de publieksprijs. Uit duizenden stemmen blijkt: er kan er maar één de winnaar zijn en deze krijgt een extra financiële boost. Alle prijzen en opgedane kennis worden ingezet om nog meer impact te maken. Ondernemers zijn de oplossing voor maatschappelijke vraagstukken!

High fives

Samenwerking is essentieel bij het maken van impact. Als je je omgeving wilt veranderen, doe je dat samen. Een applausje voor jezelf is dan ook best op zijn plek.

Meer weten?

Neem contact op:
Lisa van Os — 06 2750 4204

Back

De browser die je gebruikt is verouderd.

Zou je willen updaten?

Share